Απολογισμός σεζόν 2017-2018: Στόχος Επετεύχθη!

2018-04-29 12:32

 

Η αυλαία του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος για την σεζόν 2017-2018 της ΕΠΣ Φωκίδας, έπεσε πριν από μια εβδομάδα με τον ανανεωμένο Απόλλωνα Ευπαλίου να επιτυγχάνει όλους τους στόχους που η το νέο Δ.Σ.  του είχε θέσει και παρουσιάσει στο κοινό, τον Σεπτέμβριο του 2017 πριν από την έναρξη της ποδοσφαιρικής σεζόν.

Η ομάδα του Απόλλωνα, έκλεισε τη σεζόν καταλαμβάνοντας με άνεση, τη δεύτερη θέση της κατάταξης, με 55 βαθμούς σε σύνολο 22 αγώνων, με μηδέν βαθμούς ποινών –όπως ακριβώς είχε τεθεί ο στόχος από τη διοίκηση προς το τεχνικό τιμ και τους παίκτες.  Το… κοντέρ έδειξε για την ομάδα μας 18 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες, με τους ποδοσφαιριστές μας να πετυχαίνουν 69 τέρματα, μερικά εκ των οποίων με αριστοτεχνικό τρόπο ισάξια με παίκτες της Super League, ενώ δεχτήκαμε μόλις 15 γκολ.

Η ομάδα μας, ανανεωμένη με δυνατούς δεσμούς πλέον μεταξύ της, έχει περάσει το πρώτο τεστ που εξαρχής έθεσε η νέα διοίκηση:  Να «δέσει» σαν ομάδα, να αναδείξει τα παιδιά του Ευπαλίου σε ποδοσφαιριστές αξίας, να διαμορφώσει μια αγωνιστικά ικανή ομάδα να αντεπεξέρχεται σε οποιεσδήποτε αγωνιστικές συνθήκες, να καλλιεργήσει ενδοαγωνιστικά το fair play και εξωαγωνιστικά το αίσθημα ομαδικότητας και αλληλεγγύης των παικτών. Ο Απόλλωνας Ευπαλίου, δεν είναι απλά ακόμη ένα ερασιτεχνικό σωματείο, είναι «οικογένεια».

Στην αυλαία της σεζόν λοιπόν, η διοίκηση του Απόλλωνα Ευπαλίου στο σύνολό της, ευχαριστεί προσωπικά το τεχνικό τιμ και ειδικά τον προπονητή μας τον Χρήστο Φλέγγα που πήρε το "βάπτισμα του πυρός" σε αυτή τη θέση, τον Αριστομένη Σωτηρόπουλο που καθοδήγησε την προετοιμασία της ομάδας μας, τον παίκτη και γυμναστή Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, το ιατρικό τιμ, Γιώργο Κόκκινο και Βασιλική Βελίγκου. Αλλά και τους παίκτες μας έναν, έναν προσωπικά και όλους στο σύνολό τους ,για το ήθος που επέδειξαν σε όλες τις δύσκολες φάσεις των αγώνων που έλαβαν μέρος, αναδεικνύοντας το νέο πρόσωπο που ο Απόλλωνας θέλει να φέρει στο φωκικό ποδόσφαιρο. Τους  ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και να είναι έτοιμοι για πολλούς ακόμη νεωτερισμούς και στόχους από την διοίκηση.

Αγωνιστικοί Στόχοι:  Στο πλαίσιο των παραπάνω και με βάση την τελική βαθμολογία και κατάταξη, οι αγωνιστικοί στόχοι της ομάδας, όπως είχαν τεθεί στις 3 Σεπτεμβρίου στην επίσημη παρουσίαση του Απόλλωνα Ευπαλίου επετεύχθησαν πλήρως. Κατά την φετινή σεζόν, αγωνίστηκαν με τη φανέλα της ομάδας μας 28 ποδοσφαιριστές.  Από τον προπονητή μας Χ. Φλέγγα «αξιοποιήθηκαν» όλοι οι παίκτες, νέοι και παλιοί, δείχνοντας τις δυνατότητές τους στον αγωνιστικό χώρο.  Οι αγωνιστικοί στόχοι του Απόλλωνα θα ανανεωθούν μέσα στο καλοκαίρι και για τη νέα σεζόν  2018/2019 χρονιά ιστορική για το σωματείο μας, το οποίο θα κλείσει 30 χρόνια ιστορίας!

Λειτουργικοί Στόχοι: Η ομάδα κρίνεται οικονομικά και λειτουργικά βιώσιμη, καθώς οι στόχοι που τέθηκαν στις 3 Σεπτεμβρίου επετεύχθησαν στο σύνολό τους, βγάζοντας την ομάδα από την οικονομική δυσχέρεια χρόνων. Εφέτος πουλήθηκαν 250 κάρτες Φιλάθλων, ενώ η συμβολή των Μεγάλων Χορηγών μας (GemArchitects, GV Home Desing, NITRO the steel fixer), αλλά και των Υποστηρικτών μας (Τουριστικό Γραφείο Ντότσικας, Βιβλιοπωλείο Ευπόλιον, Άρτου Γεύσεις, Proton Super Market Καπεντζώνης, Γιώργος Τσίρης-Δικηγόρος, Τσιβελέκας Μελέτες-Κατασκευές, Siba Sport, Car Wash, ANKONtech, Πιλάτος Παναγιώτης, Επιγραφές Staba, Οπτικά Θεοδοσόπουλου, Πάνος Πετρόπουλος Ασφάλειες, Jeanious Ναύπακτος, Αλεξανδρής Ζωοτροφές, Πολυζώης Ναύπακτος, Χάσκαρης Ευπάλιο, Κοντός, Οικοδομικές Εργασίες Ζέκα Μπλεντάρ)  συνέβαλε τα μέγιστα στην οικονομική άνθηση του Σωματείου μας, έτσι ώστε από την αρχή της σεζόν:

-          Αντικαταστάθηκε πλήρως το σετ εξάρτησης των παικτών, προπονητών, τεχνικού τιμ

-          Καλύφθηκαν οικονομικά στο σύνολό τους οι μετακινήσεις της ομάδας στα εκτός έδρας παιχνίδια

-          Χρηματοδοτήθηκε η επανέναρξη της παιδικής ομάδας

-          Αντικαταστάθηκε το σετ εξάρτησης της παιδικής ομάδας

Στόχοι Προβολής: Το νέο πρόσωπο του Απόλλωνα Ευπαλίου, δεν θα μπορούσε να παραμείνει «μυστικό» μόνο στο Ευπάλιο. Σκοπός της νέας διοίκησης, το νέο ήθος της ομάδας, να ακολουθεί συνολικά το όνομά της. Για το λόγο αυτό αναγεννήθηκε εκ βάθρων η δημόσια εικόνα της ομάδας:

-          Ανανεώθηκε η Ιστοσελίδα της ομάδας και η Σελίδα στο Facebook, οι οποίες ανανεώνονταν σε εβδομαδιαία βάση

-          Εγκαινιάστηκε η απευθείας επικοινωνία με τους Φίλους της Ομάδας, μέσω της Κάρτας Φιλάθλων, οι οποίοι ενημερώνονταν για τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων με sms

-          Εδραιώθηκε η δημόσια εικόνα της ομάδας με σταθερή σχέση με τα μίντια της περιοχής μας. Ως εκ τούτου, το Γραφείο Τύπου του Απόλλωνα Ευπαλίου, ενημέρωνε με ρεπορτάζ τα μίντια μετά από κάθε αναμέτρηση

-          Σε συνεργασία με το Νafpaktia. News, αναμεταδόθηκαν οι δύο κρισιμότεροι αγώνες της ομάδας μας ένας για το Κύπελλο Φωκίδας και ένας για το Πρωτάθλημα (όπου ήμασταν γηπεδούχοι), δίνοντας την ευκαιρία στους φιλάθλους  που ζουν μακριά από το Ευπάλιο, να παρακολουθήσουν ζωντανά τους αγώνες της αγαπημένης τους ομάδας

Συνεργασίες: Πιστή στη δέσμευσή της η διοίκηση, εμβάθυνε τη συνεργασία της με το αδελφό σωματείο του Απόλλωνα Σμύρνης. Ο προπονητής της ομάδας μας Χρ. Φλέγγας συμμετείχε στην Αθήνα σε Σχολή Προπονητών, η ομάδα μας επισκέφθηκε την Ριζούπολη για να παρακολουθήσει προπόνηση και αγώνα του Απόλλωνα Σμύρνης, οπότε και αποδείχθηκε ιδιαιτέρως «τυχερή», βοηθώντας στην πρώτη νίκη της αθηναϊκής ομάδας, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν υπήρξε συνεργασία σε τεχνικό και συμβουλευτικό επίπεδο. Το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται και ένας φιλικός αγώνας μεταξύ του Απόλλωνα Ευπαλίου και της Κ20 του Απόλλωνα Σμύρνης για να επισφραγιστούν ενόψει καλοκαιριού τα αισθήματα φιλίας των δύο ομάδων!

Κοινωνικό Πρόσωπο: Όπως προαναφέραμε , ο Απόλλων Ευπαλίου είναι κάτι παραπάνω από ένα ερασιτεχνικό σωματείο. Σκοπός μας η εδραίωση ενός κοινωνικού προσώπου, που να διαπερνά την ομάδα από τους παίκτες και προς τη διοίκηση. Έτσι, η ομάδα, πρωτοστάτησε στην Συγκέντρωση Ειδών Α’ Ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας τον περασμένο χειμώνα, ήταν εκ των βασικών διοργανωτών σε κάθε Δημόσια Εκδήλωση της Κοινότητας Ευπαλίου, που συνέδραμε στην προβολή του χωριού μας, ενώ διοργάνωσε φιλικό αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα το Πάσχα, με τα έσοδα να πηγαίνουν στο Σύλλογο Αλκυόνη. Το κοινωνικό τους πρόσωπο έδειξαν παράλληλα, διοίκηση και παίκτες και στις γιορτές, καθώς τα Χριστούγεννα μοιράστηκαν «γούρια 2018» στους μαθητές των σχολείων του Ευπαλίου, ενώ το Πάσχα η διοίκηση γλύκανε τους μικρούς της παίκτες με σοκολατένια αυγά με το λογότυπο του Απόλλωνα Ευπαλίου.

Παράλληλα, η διοίκηση απένειμε τιμητικές πλακέτες για τη προσφορά τους σε ποδοσφαιριστές της ομάδας μας που τίμησαν τόσα χρόνια τον Απόλλωνα Ευπαλίου φορώντας τη φανέλα του.

Ενώ, με επίσημες επιστολές της συνεχάρη τόσο τον Φωκικό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όσο και τον Αστέρα Ιτέας, για την κατάκτηση του Κυπέλλου και την πορεία του στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Το νέο πρόσωπο του Απόλλωνα Ευπαλίου έχει ήδη φανεί. Η διοίκηση και οι παίκτες υπόσχονται ακόμη μεγαλύτερες εκπλήξεις για την σεζόν που έρχεται 2018-2019.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ!