Αμφισσαϊκός - Απόλλων Ευπαλίου 2-2

2014-10-26 10:31

     Ένα πραγματικό ντέρμπι ανάμεσα σε δυο πολύ καλές ομάδες έγινε χθες στην Άμφισσα στο Ενωσιακό γήπεδο ανάμεσα στον Αμφισσαϊκό και τον Απόλλωνα Ευπαλίου. Μετά το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου για το κύπελλο, αυτή τη φορά οι δυο ομάδες συναντήθηκαν στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Φωκίδας παρουσία και εικοσιπέντε περίπου φιλάθλων από το Ευπάλιο που ακολούθησαν την ομάδα.

     Ο Απόλλωνας ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα πιέζοντας τον Αμφισσαϊκο και κατάφερε να προηγηθεί στο 17΄ όταν ο Γιώργος Αθανασόπουλος  με ωραία ενέργεια στο χώρο του κέντρου βρήκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης το Γιάννη Φλέγγα που περίτεχνα απέφυγε τον αντίπαλό του και με εκπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στο απέναντι γάμα της εστίας του Πιλάλα. Ο Απόλλωνας δε σταμάτησε εκεί και συνέχισε να πιέζει για ένα δεύτερο γκολ. Αυτό έγινε στο 41΄ όταν ο Κώστας Ζέκας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Γιώργος Ζέρβας με κεφαλιά έκανε το 2-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

    Στο δεύτερο ημίχρονο και για 25΄ ο Απόλλωνας φάνηκε ότι δεν μπήκε στο γήπεδο. Ο  Αμφισσαϊκος ανέβασε την απόδοσή του και πίεσε για την ανατροπή κάτι που κατάφερε στο 61΄ όταν ο Κώστας Ιωάννου με γυριστό σουτ μεωσε σε 2-1. Στο 65΄ σε φάουλ του Παππά μακριά από την περιοχή η μπάλα έφτασε στον Καριαμπά που με αριστερό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έκανε το τελικό 2-2. Στη συνέχεια ο Απόλλωνας ισορρόπησε το παιχνίδι και η μπάλα παιζόταν πάνω - κάτω χωρίς όμως κάποια ομάδα να μπορέσει να πετύχει κάποιο τέρμα μέχρι το τέλος. Η φάση όμως του αγώνα που ξεσήκωσε τους ποδοσφαιριστές και όλη την ομάδα του Απόλλωνα έγινε στο 82΄ όταν ο Γιάννης Φλέγγας με ωραία παράλληλη μπαλιά βρήκε το Χρήστο Φλέγγα που καλυπτόταν καθαρά από τους αμυντικούς του Αμφισσαϊκού και έμπαινε μόνος του στην περιοχή, όμως η β΄ βοηθός υπέδειξε οφσάιντ.

   Το Δ.Σ., ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα ευχαριστούν την ομάδα του Αμφισσαϊκού για την άριστη φιλοξενία, καθώς και τους φιλάθλους που ακολούθησαν την ομάδα μας.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ:  [Λάκης Λουκόπουλος} ΧΑΣΑΠΟΓΙΑΝΝΗΣ Δήμος, ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ Κώστας,  ΖΕΚΑΣ Κώστας, ΦΛΕΓΓΑΣ Βασιλης, ΚΟΝΤΟΣ Ηλίας, ΖΕΡΒΑΣ Γίωργος, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Κώστας [76΄ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Βαγγέλης], ΦΛΕΓΓΑΣ Γιώργος, ΦΛΕΓΓΑΣ Χρήστος, ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Γίωργος, ΦΛΕΓΓΑΣ Γιάννης.

     ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΜΑΧΑΙΡΑΣ Κώστας,  ΖΕΡΒΑΣ  Κων/νος, ΓΚΙΚΑΣ Δημήτρης, ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Νίκος, ΣΕΡΕΝΤΕΛΛΟΣ Χρήστος, ΔΗΜΑΚΗΣ Γιώργος

 

ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ: [Θωμάς ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ] ΠΙΛΑΛΑΣ, ΞΕΠΛΑΤΗΣ, ΔΡΙΒΑΣ, ΠΑΠΠΑΣ, ΙΩΑΝΝΟΥ Ι., ΣΝΙΓΚΟΥΡ, ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ [85΄ ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ], ΠΑΠΠΟΣ [60΄ΣΚΟΥΤΑΣ], ΙΩΑΝΝΟΥ Κ., ΛΥΤΡΑΣ [46΄ ΚΑΡΙΑΜΠΑΣ].

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: ΠΟΝΤΙΚΑΣ Δ. , ΓΚΟΥΣΑΡΗ Β., ΠΡΟΒΙΑ Λ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: ΓΚΟΥΣΑΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ: ΚΗΠΟΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

 

Ο σκόρερ του πρώτου γκολ του Απόλλωνα

Γιάννης Φλέγγας.

Ο σκόρερ του δευτερου γκολ του Απόλλωνα

Γιώργος Ζέρβας.