Ιστορία

  Ο Απόλλων Ευπαλίου ιδρύθηκε το 1989 και από τότε αγωνίζεται ανελλιπώς στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.  Φωκίδας. Τα χρώματά του είναι μπλε και άσπρο ενώ έμβλημα του είναι το πλατανόφυλλο.

      Την περίοδο 2008-2009 με προπονητή το Λάκη Λουκόπουλο κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας ενώ αγωνίστηκε και στον τελικό του κυπέλλου όπου έχασε από τον Αστέρα Ιτέας με σκορ 2-0 .

      Την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο 2009-2010, με προπονητή τον Σταύρο Σταύρου και τεχνικό σύμβουλο τον καθηγητή Μένιο Σωτηρόπουλο, αγωνίστηκε στο Περιφερειακό πρωτάθλημα (Δ' Εθνική κατηγορία) συμμετέχοντας στον 5-ο όμιλο. Η έλλειψη γηπέδου όμως, οδήγησε την ομάδα να χρησιμοιήσει ως έδρα της διάφορα γήπεδα της Αιτωλοακαρνανίας (Αντίρριο, Μεσολόγγι, Αιτωλικό, Παπαδάτες) και της Πρέβεζας (Ζάλογγο). Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία, παρά το γεγονός ότι , κατά γενική ομολογία, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο έχοντας μάλιστα στις τάξεις της και τον πρώτο σκόρερ του ομίλου Χρήστο Φλέγκα. Την ίδια χρονιά κατέκτησε και το κύπελλο Φωκίδας επικρατώντας στον τελικό του Κρισσαίου Χρισσού με σκορ 2-0 με τέρματα που πέτυχαν ο Γιάννης Παπακωστόπουλος και ο Γιάννης Φλέγκας.

      Τα τέσσερα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στη Α΄ κατηγορία του πρωταθλήματος Φωκίδας με προπονητή το Λάκη Λουκόπουλο και ποδοσφαιριστές σημαίες για την ομάδα όπως ο Ηλίας Κοντός, ο Νίκος Σπυρόπουλος, ο Χρήστος Σερεντέλλος, που πλαισιώνουν τα νεαρά παιδιά από το Ευπάλιο και την ευρύτερη περιοχή.

 Φωτογραφίες: